Lucrările la podul de la Agigea, oprite de Paşte, de 1 Mai şi în timpul verii

Autor: Cosmin Vaideanu Postat la 25 martie 2014 84 afişări

Lucrările la podul de la Agigea vor fi oprite în zilele de Paşte, la începutul lunii mai şi pe durata verii, în restul perioadei urmând să se desfăşoare ca şi până acum, cu închideri totale ale podului trei zile pe săptămână, câte patru ore.

Prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că, pe lângă sistarea lucrărilor în perioada Paştelui şi de 1 Mai, pe podul de la Agigea vor fi ridicate restricţiile de tonaj pentru autovehiculele de transport persoane, cele de marfă urmând să fie limitate ca şi până acum la 5 tone.

"Am discutat posibilitatea de a circula pe trei benzi în funcţie de fluxul pe care îl vom avea în perioada Paştelui şi de 1 Mai. În perioada 17-21 aprilie se va putea circula fără limită de tonaj pentru ceea ce înseamnă transportul de persoane. Tot în sprjinul turiştilor, în perioada 29 aprilie - 5 mai, pe podul de la Agigea se va circula pentru traficul de persoane fără limită de greutate, iar restricţiile rămân pentru traficul de marfă la cinci tone", a spus Radu Volcinschi.

Potrivit acestuia, de la jumătatea lunii iunie şi până în septembrie nu se va mai lucra pe podul de la Agigea, reabilitarea acestuia urmând să fie reluată din toamnă.

Prefectul a spus că lucrările au fost întârziate aproximativ două săptămâni, în condiţiile în care din cauza vântului puternic nu s-a putut lucra la înălţime, la schimbarea hobanelor.

Directorul Direcţiei de proiecte drumuri naţionale cu finanţare externă rambursabilă din cadrul CNADNR, Mihail Başulescu, a declarat, la rândul său, că până la jumătatea lunii iunie se va lucra la schimbarea hobanelor, acestea fiind înlocuite în proporţie de 50 la sută, iar înainte de Paşte şi de 1 Mai vor fi oprite lucrările.

"Există un program până pe 15 iunie, dar am acceptat ca în perioada de Paşte şi de 1 Mai să facem aceste facilităţi ca să putem avea un flux de turişti în perioada respectivă, urmând să recuperăm această întârziere. După 5 mai ne vom întâlni să găsim soluţii, posibil să se lucreze şi noaptea ca să recuperăm această perioadă", a spus Mihail Başulescu.

El a mai spus că din septembrie lucrările vor fi făcute la tablierul podului, ultima etapă în reabilitarea acestuia, şi estimează că vor fi încheiate până în martie 2015.

Din toamna anului trecut au fost impuse mai multe restricţii pe podul de la Agigea. Astfel, de la 1 octombrie 2013 vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone nu au mai avut voie să traverseze podul de la Agigea din cauza lucrărilor de reabilitare, iar pentru a ajunge în Portul Constanţa au folosit mai multe rute ocolitoare.

De asemenea, de la jumătatea lunii octombrie podul de la Agigea a fost închis total timp de două ore sau de patru ore, câte trei zile pe săptămână, pentru înlocuirea unor fascicule la hobane. Restricţiile de circulaţie pe podul de la Agigea au fost ridicate pentru autovehiculele de 3,5 tone la cele de 5 tone începând cu 23 decembrie, după ce lucrările programate în toamnă au fost finalizate.

În prezent, există restricţii de circulaţie timp de trei zile pe săptămână, patru ore pe zi, întrucât au loc lucrări la hobanele podului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
POD,
LUCRĂRI,
/actualitate/lucrarile-la-podul-de-la-agigea-oprite-de-paste-de-1-mai-si-in-timpul-verii-12330253
12330253
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.