Bucureşteanca de 30 de ani care deţine o afacere unde bărbaţii nu au nicio şansă: Femeile se descurcă mai bine

Autor: Ioana Matei Postat la 14 iulie 2015 85554 afişări

Bucureşteanca de 30 de ani care deţine o afacere unde bărbaţii nu au nicio şansă: Femeile se descurcă mai bine

Georgiana Curuia a lansat, în urmă cu mai bine de zece ani, brandul românesc de haine PNK Casual, pentru care este responsabilă, împreună cu sora ei, atât de conducerea afacerii, cât şi de designul hainelor. Totul a început de la un mic atelier de producţie de modă pentru femei cu cinci angajaţi, deschis în 2005 în urma unei investiţii de câteva mii de euro, ale cărui modele au fost distribuite iniţial în magazine multibrand din Bucureşti. Un an mai târziu, i se alătură în afacere sora ei, Patricia Niculae, şi lucrează împreună la primele încercări de poziţionare a PNK Casual ca brand românesc.

Primul magazin PNK Casual se deschide în 2005, iar de atunci brandul continuă să se extindă în ţară, dar şi în Bucureşti. În 2012, PNK Casual se mută într-o nouă fabrică, unde sunt produse lunar circa 7.000 de articole, iar în 2013 deschid şi un flagship pe Calea Dorobanţilor. Cea mai recentă realizare o reprezintă lansarea brandului pentru copii Little PNK. Planurile de dezvoltare ale brandului autohton nu se opresc însă  aici: “Cel mai mare regret îl constituie faptul că PNK Casual nu este prezent şi pe piaţa internaţională, dar acesta reprezintă unul dintre proiectele strategice ale firmei.

În ce priveşte diferenţele de leadership dintre bărbaţi şi femei, Georgiana Curuia nu crede că drumul în afaceri este mai simplu pentru bărbaţi, dar este de părere că “există totuşi domenii în care femeile se descurcă mai bine şi cred că foarfeca de croitorie te poate ajuta să îţi croieşti mai uşor drum în afaceri.  Totul poate fi mai uşor dacă îţi place ceea ce faci, dacă ştii unde vrei să ajungi şi dacă nu renunţi atunci când dai de greu”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
georgiana curuia,
PNK Casual
/lideri/bucuresteanca-de-30-de-ani-care-detine-o-afacere-unde-barbatii-nu-au-nicio-sansa-femeile-se-descurca-mai-bine-12335368
12335368
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.