Producătorul de ambalaje Promateris raportează o pierdere netă de 4,4 mil. lei în primele nouă luni din 2023. „Evaluăm oportunitatea unor proiecte de fuziune şi achiziţie pentru a susţine creşterea EBITDA în perioada 2024-2025”

Autor: Tibi Oprea Postat la 15 noiembrie 2023 20 afişări

Producătorul de ambalaje Promateris raportează o pierdere netă de 4,4 mil. lei în primele nouă luni din 2023. „Evaluăm oportunitatea unor proiecte de fuziune şi achiziţie pentru a susţine creşterea EBITDA în perioada 2024-2025”

Producătorul de ambalaje biodegradabile şi compostabile Promateris (simbol bursier PPL) a încheiat primele nouă luni din 2023 cu o pierdere netă de 4,4 mil. lei, de la un profit net de 3,8 mil. lei în aceeaşi perioadă din 2022, la afaceri de 97,6 mil. lei, în scădere cu 28%, conform datelor din raportul financiar trimestrial publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

EBITDA a scăzut cu 49% de la an la an, până la 7,3 mil. lei. „Grupul continuă procesul de dezvoltare, evaluând oportunitatea unor proiecte de fuziune şi achiziţie pentru a susţine creşterea EBITDA în perioada 2024-2025”, transmite Promateris.

Compania a continuat dezvoltarea acordând prioritate producţiei de ambalaje compostabile şi din materiale reciclate, în concordanţă cu strategia pe termen lung şi cu accentul pe sustenabilitate. Decizia de a trece de la producţia de granule PVC la cea de granule bio a avut un impact negativ asupra P&L-ului în primele 9 luni în principal ca urmare a întârzierilor avute în operaţionalizarea investiţiei de producere a bio-granulelor.

„Compania se aşteaptă ca această situatie pe termen scurt să se se modifice odata cu punerea în funcţiune a noilor echipamente si demararii productiei si utilizarii de  granule bio, cu efecte asteptate incepand cu ultimul trimestru 2023 (...) Managementul companiei urmăreşte o îmbunătăţire semnificativă a situaţiei financiare pentru restul anului. Această îmbunătăţire este deja vizibilă în T3, ducând creşterea EBITDA de la-77% în S1 la -49% în T3 faţă de aceeaşi perioadă de raportare din 2022”, explică Promateris.

Promateris are o capitalizare de 284,1 mil. lei şi este deţinută în proporţie de 34,5% de Florin Pogonaru, în proporţie de 24% de Paval Holding, respectiv în proporţie de 21,35% de Nord SA. Acţiunile PPL se tranzacţionează în creştere cu 10% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 1,1 mil. lei, arată datele BVB.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Promateris,
ambalaje,
producator,
EBITDA

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.