Producătorii de conserve acuză hipermarketurile că îi sufocă cu taxe

Autor: Liviu Iancu Postat la 25 aprilie 2013 75 afişări

Retailerii: Nimeni nu e discriminat.

Producătorii de conserve acuză hipermarketurile că îi sufocă cu taxe

Lanţurile de hipermarketuri impun taxe foarte mari pentru produsele româneşti pe rafturi, care ajung la peste 50% din preţ, le poziţionează pe rafturi în zone fără vizibilitate şi la plătesc de multe ori sub costul de producţiei, acuză patronatul din industria conservelor Romconserv.

În replică, reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale(AMRCR), răspunde: niciun furnizor al marilor reţele comerciale nu este favorizat în detrimentul altuia, iar majoritatea magazinelor au implementat politici antidiscriminatorii.

„Pentru produsele româneşti se plătesc în lanţurile de retail taxe foarte mari, impuse pentru listare, deschidere de magazine noi, servicii marketing şi promovare, care nu au justificare. Se impune contract şi plată lunară de servicii de mercantizare, care nu sunt eficiente“, a declarat ieri Aurel Tănase, preşedintele Romconserv.

El a adăugat că produselor româneşti nu li se acordă atenţie în magazine, iar cele de import sunt poziţionate mult mai favorabil.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
conserve,
hipermarketuri,
retaileri,
taxe
/actualitate/producatorii-de-conserve-acuza-hipermarketurile-ca-ii-sufoca-cu-taxe-10798287
10798287
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.