Procurorii canadieni vor să amendeze Volkswagen cu peste 144 mil. dolari în scandalul emisiilor

Autor: Dorin Oancea Postat la 23 ianuarie 2020 81 afişări

Procurorii canadieni vor să amendeze Volkswagen cu peste 144 mil. dolari în scandalul emisiilor

Procurorii canadieni au propus o amendă de 196,5 milioane dolari canadieni (144,5 mil dolari) pentru Volkswagen în scandalul emisiilor, relatează BBC.

Volkswagen a fost acuzat în decembrie că a importat în Canada aproape 128.000 de vehicule care au încălcat standardele de emisii. Compania a pledat vinovată pentru zeci de cazuri de încălcări ale emisiilor automobilelor pe motorină.

La nivel global, scandalul a costat Volkswagen mai mult de 30 miliarde de euro reprezentând amenzi, penalităţi şi costuri de răscumpărare.

Volkswagen a făcut obiectul mai multor procese din 2015, când a recunoscut că a instalat un software pe maşinile sale pentru a înşela testele de poluare.

Compania a spus că 11 milioane de automobile au instalat software-ul, care ar putea îmbunătăţi performanţa vehiculelor atunci când acestea sunt testate pentru emisii.

În mai 2019, Volkswagen a rezervat 5,5 miliarde de euro pentru plata daunelor din procesele aflate în derulare în întreaga lume.

Săptămâna trecută, UOKiK, autoritatead e protecţie a consumatorilor din Polonia a anunţat că a amendat Volkswagen cu peste 31 de milioane de dolari într-o speţă asemănătoare.

În decembrie, firma a fost primit o amendă în valoare de 125 milioane dolari din partea autorităţilor australiene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
volkswagen,
amendă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.