Proces: compania Google este acuzată că trimite în spam e-mailurile republicanilor americani

Autor: Petru Mazilu Postat la 22 octombrie 2022 45 afişări

Proces: compania Google este acuzată că trimite în spam e-mailurile republicanilor americani

Compania care deţine Google a fost dată în judecată deoarece ar trimite în fişierele spam e-mailurile republicanilor americani. Politicienii acuză compania de discriminare şi spun că au pierdut fonduri şi informaţii din acest motiv, potrivit Reuters.

Comitetul Naţional Republican (RNC) a intentat vineri un proces împotriva Google, deţinut de Alphabet Inc., pentru că ar fi trimis e-mailurile sale în fişierele de spam ale utilizatorilor.

Comitetul politic american acuză gigantul tehnologic de „discriminare" prin „blocarea mesajelor sale de e-mail din cauza afilierii şi opiniilor politice ale RNC", potrivit documentului depus la Tribunal.

„Google a trimis milioane de e-mailuri ale RNC în fişierele de spam ale potenţialilor donatori şi susţinători în timpul unor momente cruciale pentru strângerea de fonduri pentru alegeri şi construirea comunităţii", a susţinut RNC.

Reprezentanţii Google au respins acuzaţiile.

„Aşa cum am spus în repetate rânduri, pur şi simplu nu filtrăm e-mailurile pe baza afilierii politice. Filtrele de spam ale Gmail reflectă acţiunile utilizatorilor", a răspuns purtătorul de cuvânt al Google, José Castañeda, prin intermediul unui comunicat.

„Oferim instruire şi orientări pentru campanii, am lansat recent un proiect pilot aprobat de FEC pentru expeditorii politici şi continuăm să lucrăm pentru a maximiza capacitatea de livrare a e-mailurilor, reducând în acelaşi timp la minimum spam-ul nedorit", a mai spus el, referindu-se la Comisia Electorală Federală.

Filtrele de spam de pe serviciile de e-mail redirecţionează mesajele care astfel nu mai apar pe pagina principală.

RNC susţine că, în cea mai mare parte a lunii, aproape toate e-mailurile sale ajung în căsuţele de primire ale utilizatorilor, dar la sfârşitul lunii, care este o perioadă importantă pentru strângerea de fonduri, acestea merg în fişierele de spam.

„În mod critic şi suspect, această perioadă de sfârşit de lună este, din punct de vedere istoric, cea în care RNC are cel mai mare succes în strângerea de fonduri", se arată în plângerea republicanilor.

Comitetul a mai susţinut că „discriminarea" durează de aproximativ 10 luni, în ciuda eforturilor de a colabora cu Google pentru a rezolva problema.

Republicanii se plâng că presupusa direcţionare a e-mailurilor către dosarele de spam îi afectează financiar chiar înaintea alegerilor de la mijlocul mandatului.

Republicanii au acuzat de mai multe ori marile companiile de tehnologie că discriminează opiniile conservatoare şi suprimă libertatea de exprimare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
spam,
republicani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.