Probleme de securitate la WhatsApp: hackerii ar putea modifica mesajele

Postat la 08 august 2019 115 afişări

O firmă de cybersecurity spune că a identificat defecţiuni în aplicaţia WhatsApp, care ar putea permite hackerilor să manipuleze mesajele atât în conversaţiile publice cât şi în cele private, ridicând posibilitatea dezinformării răspândite de ceea ce la prima vedere par a fi surse de încredere.

Probleme de securitate la WhatsApp: hackerii ar putea modifica mesajele

Check Point Software Technologies, o companie israeliană care oferă servicii de securitate pentru reţelele de calculatoare, a declarat că cercetătorii au găsit trei modalităţi potenţiale de a modifica conversaţiile. Unul foloseşte funcţia „citat” într-o conversaţie de grup pentru a schimba aspectul identităţii unui expeditor. Altul permite unui hacker să schimbe textul răspunsului altcuiva. Iar celălalt, care a fost plasat, ar permite unei persoane să trimită un mesaj privat către un alt participant al grupului, deghizat în mesaj public pentru toţi, aşa că atunci când individul vizat a răspuns, acesta a fost vizibil pentru toată lumea în conversaţie.

„Am analizat cu atenţie această problemă în urmă cu un an şi este fals să sugeram că există o vulnerabilitate a securităţii pe care o oferim pe WhatsApp”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Facebook , compania care deţine WhatsApp, într-o declaraţie trimisă prin e-mail. „Scenariul descris aici este doar echivalentul mobil al modificării răspunsurilor într-un thread dintr-un e-mail pentru a face să pară că o persoană a scris altceva decât în realitate. Trebuie să fim atenţi că abordarea preocupărilor ridicate de aceşti cercetători ar putea face ca WhatsApp să nu fie atât de privat pe cât se credea – de exemplu în cazul stocării informaţiilor despre originea mesajelor”, au afirmat reprezentanţii Check Point Software Technologies potrivit Bloomberg.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mesaje,
hackeri,
modificare,
securitate,
probleme

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.