Savanţii au dezvoltat o ”limbă artificială” pentru a detecta whisky-ul contrafăcut

Postat la 07 august 2019 48 afişări

Savanţii au dezvoltat o ”limbă artificială” pentru a detecta whisky-ul contrafăcut, tehnologia urmând să fie folosită şi pentru identificarea otrăvurilor ca şi pentru monitorizarea apei din râuri, arată The Guardian

Savanţii au dezvoltat o ”limbă artificială” pentru a detecta whisky-ul contrafăcut

Echipa de oameni de ştiinţă scoţieni a arătat că aparatul inventat de ei poate detecta nu numai băuturile contrafăcute, ci şi diferitele tipuri de whiskey, fiind capabil să sesizeze diferenţele dintre băuturi de vechime diferită şi chiar când e vorba despre un amestec şi când despre un single malt.

“Îţi poţi programa «limba» să cunoască gustul uneia dintre aceste băuturi astfel încât atunci când apare o substanţă contrafăcută o poate identifica”, spune Alasdair Clark, coordonatorul echipei de cercetare de la Universitatea din of Glasgow.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
detectare,
limba,
whisky,
dezvoltare,
identificare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.