Cum arată cel mai frumos râu subteran din lume. A fost declarat una dintre cele şapte minuni ale lumii - FOTO - VIDEO

Autor: Mircea Nica Postat la 08 august 2019 642 afişări

Cum arată cel mai frumos râu subteran din lume. A fost declarat una dintre cele şapte minuni ale lumii - FOTO - VIDEO

Râul subteran Puerto Princesa este una dintre cele şase situri de patrimoniu mondial din Filipine şi o minune naturală. Acesta poate fi găsit pe insula Palawan, a cincea cea mai mare insulă din Filipine, dar cu o populaţie de sub un milion de oameni.

Insula Palawan este dominată de zone extinse de păduri virgine şi lanţuri montane. Este un loc în care natura se rătăceşte în natură.

Râul subteran Puerto Princesa este cel mai mare râu subteran navigabil din lume, acesta având o lungime de peste opt kilometri, cu formări stâncoase unice pe tot parcursul. De-a lungul râului subteran există bifurcaţii produse de bucăţi din stâncă ce fac drumul interesant de parcurs.

Înălţimea peşterii în care se află râul variază pe măsură ce se înaintează. Astfel, există o fluctuaţie a înălţimii, câteodată ajungându-se într-o cameră cu o înălţime de peste 60 de metri.

Pentru a putea ajunge la râul subteran sunt trei paşi de urmat. În primul rând trebuie să ajungi într-un orăşel mic numit Sabang, la 40 de km spre nordul Puerto Princesa. De acolo trebuie să aştepţi o barcă care te va duce în apropierea râului, iar de acolo eşti preluat de o altă barcă pentru a putea vizita această minune a lumii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
subteran,
declaratie,
insula,
filipine,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.