Disney declară război celor de la Netflix: trei servicii la preţul unui abonament standard

Postat la 07 august 2019 164 afişări

Disney declară război celor de la Netflix: trei servicii la preţul unui abonament standard

Walt Disney Co. a început promovarea unui pachet de trei abonamente la preţul de 12,99 dolari pe lună, acelaşi cost pe care îl au utilizatorii cu un abonament standard Netflix.

 

Mai exact, gigantul media propune un pachet ce include Disney+, ESPN+ şi Hulu, acoperind astfel zonele de familie, sporturi live, filme, seriale şi programe de televeziune.

 

Intrarea Disney pe zona de streaming se dovedeşte a fi una costisitoare, cu pierderi ce s-ar putea ridica, până la sfârşitul anului, la 900 de milioane de dolari. Deşi suma este una impresionantă, câştigurile imperiului Disney o pot acoperi cu uşurinţă.

 

Aplicaţia Disney+, lansată iniţial în SUA, va fi introdusă gradual, în următorii doi ani, pe celelalte pieţe majore, începând cu Europa.

 

Disney+ va fi disponibil pe toate platformele - telefoane inteligente, tablete, console, televizoare inteligente.

 

În luna mai, Disney a intrat într-un parteneriat de tip put/call cu Comcast, care deţine 24% din acţiunile Hulu; astfel, începând cu ianuarie 2024, Comcast poate impune celor de la Disney să cumpere pachetul deţinut. Preţul pe acţiune va fi calculat în funcţie de evaluarea de la acel moment al Hulu, care nu poate fi mai mică de 27,5 miliarde dolari. Disney era deja acţionar majoritar al Hulu de la începutul acestui an, prin preluarea pachetului de acţiuni deţinut de Fox, dar tranzacţia cu Comcast permite un control mult mai mare asupra platformei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
disney,
abonament,
pret,
piata,
atac

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.