Priorităţile României. Iohannis: Finalizarea MCV şi aderarea României la spaţiul Schengen rămân priorităţi pentru România

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 12 ianuarie 2022 47 afişări

Finalizarea MCV şi aderarea României la spaţiul Schengen rămân priorităţi pentru România în acest an, le-a spus preşedintele Klaus Iohannis ambasadorilor acreditaţi la Bucureşti.

Priorităţile României. Iohannis: Finalizarea MCV şi aderarea României la spaţiul Schengen rămân priorităţi pentru România

„Un spaţiu Schengen pe deplin integrat este esenţial pentru consolidarea pieţei interne. România contribuie deja şi rămâne angajată să contribuie în continuare la un spaţiu Schengen sigur şi eficient. Este deosebit de importantă, din acest punct de vedere, finalizarea aderării României la acest spaţiu”, a spus Klaus Iohannis la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

El a adăugat că finalizarea monitorizării României prin intermediul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, „pe baza progreselor în sfera independenţei şi a eficienţei sistemului judiciar românesc” este o altă prioritate majoră.

„Autorităţile române sunt pe deplin angajate în acest sens”, a punctat şeful statului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
schengen,
mcv

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.