Primul showroom dedicat tehnologiilor energetice verzi, într-o fostă clădire CEC din Avrig

Autor: Ioana Matei Postat la 26 iulie 2013 96 afişări

Primul showroom dedicat tehnologiilor energetice verzi a fost inaugurat în Avrig ca urmare a unei colaborări cu producătorul chinez de sisteme energetice eficiente Baoding Dazheng Solar Photoelectric Equipment Manufacture. Showroom-ul a fost deschis într-o fostă clădire CEC din Avrig, judeţul Sibiu şi conţine aproximativ 100 de sisteme tehnologice din domeniul energiei verzi.

Primul showroom dedicat tehnologiilor energetice verzi, într-o fostă clădire CEC din Avrig

Deschiderea acestu spaţiu este rezultatul a doi ani de pregătire, în care au fost efectuate şi două vizite de documentare în China dar şi o zonă demonstrativă în care iluminatul pubic este realizat cu lămpi pe leduri la un liceu tehnologic din zonă.

Scopul acestor demersuri este acela  de a încuraja introducerea tehnologiilor verzi în zonă şi de a creşte schimbul de tehnologie, cunoştinţe şi comerţ între România şi China", au menţionat organizatorii evenimentului.

Printre oaspeţii chinezi ce au fost prezenţi la acest eveniment s-a aflat şi preşedintele companiei Baoding Dazheng Solar Photoelectric Equipment Manufacture Co., Ltd, Zee Wang.

"În final, beneficiile implementării unui sistem de iluminat performant, de ultimă generaţie, precum şi a altor sisteme tehnologice energetice de vârf, se vor dovedi a fi extrem de profitabile din punct de vedere financiar şi al protecţiei mediului", a declarat în cadrul evenimentului şi primarul localităţii Avrig,  Arnold Gunter Klingeis

La rândul său, Zee  Wang a apreciat interesul oamenilor din această zonă pentru domeniul producerii şi exploatării energiei din surse regenerabile, nepoluante, a menţionat că îşi doreşte ca deschiderea acestui showroom să fie urmată de alţi paşi în zonă şi în România cum ar fi deschiderea  unei fabrici de produse destinate domeniului energiei verzi şi de întărirea colaborării cu românii.

Omul de afaceri chinez a făcut un mic tur al spaţiului expoziţional şi a prezentat câteva din caracteristicile principalelor produse propuse pentru piaţa din România. Un accent deosebit a fost pus pe becurile cu led, în care se regăseşte o tehnologie de vârf, care, în ciuda preţului destul de mare, poate aduce economii la consumul de energie electrică de până la 70 %, comparativ cu sistemele clasice de iluminat.

Compania Baoding Dazheng Solar Photoelectric Equipment Manufacture Co., Ltd. este un  producător chinez de sisteme energetice eficiente (panouri fotovoltaice, corpuri de iluminat, contoare inteligente etc). Sediul central al companiei este situat în zona dedicată dezvoltării, stiinţei şi tehnologiei de vârf din oraşul Baoding- China.

Reprezentanţii primăriei din Avrig s-au angajat să asigure  promovarea companiei chineze, în scepial secmentul producţiei dedicată tehnologiei LED, ca parte a tehnologiilor agreate prin programul "Energie Locală" şi va invita compania să analizeze oportunitatea ca oraşul Avrig să devină, până în anii 2014- 2015, o posibilă destinaţie în vederea creerii unei capacităţi de producţie pentru România şi partea sud est a Europei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
showroom,
cec,
avrig,
chinezi,
solar,
eficienta,
tehnologie
/actualitate/primul-showroom-dedicat-tehnologiilor-energetice-verzi-intr-o-fosta-cladire-cec-din-avrig-11162318
11162318
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.