Primul senator care renunţă la pensia specială, prin act notarial: Legea votată în Camera Deputaţilor „este o cacealma”

Postat la 01 februarie 2020 344 afişări

Primul senator care renunţă la pensia specială, prin act notarial: Legea votată în Camera Deputaţilor „este o cacealma”

Senatorul Nicolae Marin, din judeţul Galaţi, este primul parlamentar care a renunţat la pensia specială şi a mers la notar pentru a consfinţi decizia. Acesta a anunţat că mai mulţi colegi din partid îi vor urma exemplul, pentru că legea votată în Camera Deputaţilor „este o cacealma”.

Parlamentarul Nicolae Marin, ales pe listele PSD şi apoi trecut la Pro România, a semnat în faţa unui notar, în 31 ianuarie, că renunţă la pensia specială care i s-ar cuveni în urma celor două mandate de senator.

„Subsemnatul Marin Nicolae, cetăţean român, domiciliat în..... cunoscând prevederile Capitolului IX - Indemnizaţia pentru limită de vârstă, din Legea 96/2006, privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, în calitatea mea de senator în Circumscripţia electorală nr. 18 Galaţi, declar pe propria răspundere, cunoscând prevederile art. 326 Cod Penal privind falsul în declaraţii şi în deplină cunoştinţă de cauză că renunţ de bunăvoie, definitiv şi irevocabil la dreptul conferit de lege privind indemnizaţia lunară pentru limită de vârstă (pensia specială) de care aş putea beneficia în urma mandatelor de senator", scrie în documentul notarial semant de senatorul Nicolae Marin.

Acesta a declarat, pentru MEDIAFAX, că a renunţat la dreptul său printr-un act notarial deoarece legea aprobată de Parlament este „o cacealma”, care nu duce la eliminarea pensiilor speciale deoarece nu este constituţională.

„Ce s-a votat săptămâna trecută în Parlament este o cacealma, nu va trece de Curtea Constituţională a României. Toată lumea ştie, noi am comentat între noi. În plus, pensiile speciale au fost aprobate în plenul reunit al Parlamentului, acum am renunţat la ele doar prin votul Camerei Deputaţilor, cu siguranţă este o problemă. De aceea am făcut acest document de renunţare. Dacă noi toţi, parlamentarii, vrem să mergem în faţa poporului care nu este de acord cu pensiile speciale, să-i spunem că nu vrem să obţinem acest drept, atunci hai să o facem aşa”, a declarat Marin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
renuntare,
senator,
lege,
pensie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.