Primul semnal pozitiv: NEPI-Rockcastle demarează extinderea de la Promenada Mall din Floreasca

Autor: Bogdan Alecu Postat la 24 ianuarie 2021 601 afişări

Fondul de investiţii NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, a demarat lucrările la extinderea mallului Promenada şi la viitoarea clădire de birouri care va fi integrată în centrul comercial din nordul Capitalei. Fondul primise anterior la început de 2019 autorizaţia de a demara lucrările la subsolul viitorului proiect.

Primul semnal pozitiv: NEPI-Rockcastle demarează extinderea de la Promenada Mall din Floreasca

Fondul de investiţii NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, a demarat lucrările la extinderea mallului Promenada şi la viitoarea clădire de birouri care va fi integrată în centrul comercial din nordul Capitalei. Fondul primise anterior la început de 2019 autorizaţia de a demara lucrările la subsolul viitorului proiect.

Decizia NEPI-Rockcastle de a demara lucrările vine în contextul în care mulţi dezvoltatori de birouri au amânat decizia de începere a lucrărilor, iar doar cei care investesc în centre comerciale au continuat expansiunea. În 2020 chiar dacă retailul a fost afectat pe timpul lockdownului din primăvară, clienţii au revenit la cumpăraturi în a doua jumătate a anului.

Lucrările demarează astfel la aproape şapte ani de când NEPI-Rockastle a cumpărat mallul de la Raiffeisen Evolution. Tot în toamna anului 2014 NEPI cumpăra un teren de 1,2 hectare lângă Promenada pentru o viitoare clădire de birouri.

Noua componentă a Promenada va avea în premieră şapte niveluri subterane pentru parcare, iar potrivit documentaţiei viitorul centru şi trei corpuri de clădire de două, patru, respectiv 11 etaje, cu o înălţime maximă de 80 de metri.

În cadrul unui interviu acordat ZF în decembrie 2018, Alex Morar, CEO al NEPI Rockcastle spunea că la acea vreme erau aproape de obţinerea autorizaţiei pentru subsol şi aşteptau Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru zona de retail şi ce va fi construit la suprafaţă, iar extinderea mallului va copia structura actuală, cu parcare subterană, retail şi mai sus birouri. Mai mult, acesta este în prezent singurul proiect de birouri la care lucrează în prezent fondul de investiţii sud-african. Potrivit datelor anterioare, investiţia se va ridica la cel puţin 165 mil. euro. Odată cu demararea lucrărilor, NEPI va reveni în cursa birourilor din zona Floreasca-Barbu Văcărescu, unde Skanska dezvoltă în prezent proiectul Equilibrium, iar Globalworth de asemenea lucrează la două noi clădiri de birouri - Globalworth Square lângă Globalworth Plaza şi Green Court D. Extinderea va adăuga 34.000 mp închiriabili pentru retail celor 40.400 mp existenţi, iar clădirea de birouri integrată va avea o suprafaţă maximă de 30.000 mp închiriabili.

Promenada Mall va ajunge astfel la o suprafaţă de peste 70.000 mp, iar în spaţiul suplimentar vor intra retaileri de modă, un cinematograf şi zone de divertisment, precum şi aproape 2.000 de locuri de parcare pentru rezidenţi şi pentru angajaţi. NEPI Rockcastle a achiziţionat Promenada Mall în 2014 de la Raiffeisen Evolution, cu 40.300 mp suprafaţă închiriabilă, în zona Floreasca-Barbu Văcărescu din Bucureşti, unde deţine şi două clădiri de birouri. Valoarea tranzacţiei a fost de 148 de milioane de euro.

Centrul comercial a fost deschis în 2013 şi este amplasat într-o zonă care s-a dezvoltat considerabil în ultimii ani, inclusiv cu birouri de clasa A şi infrastructură.

Segmentul de birouri este o parte secundară din portofoliul NEPI Rockcastle, care anul trecut a vândut componenta de office către AFI Europe, într-o tranzacţie de peste 300 mil. euro.

În mallurile NEPI din regiune sunt înregistrate anual peste 300 de milioane de vizite. În România fondul de investiţii înregistrează aproximativ 40% dintre acestea.

Din portofoliul NEPI Rockcastle fac parte mai multe malluri, printre care Mega Mall, Promenada Mall Bucureşti, Promenada Sibiu, Shopping City Timişoara, City Park Constanţa, Ploieşti Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Shopping City Deva.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.