Primul sas din Transilvania ales în Bundestag

Postat la 23 septembrie 2013 124 afişări

Este primul cetăţean german originar din România care accede în Bundestag, în urma alegerilor generale din Germania desfăşurate duminică, relatează Süddeutsche Zeitung.

Primul sas din Transilvania ales în Bundestag

 Bernd Fabritius (48 de ani), preşedintele Asociaţiei Saşilor Transilvăneni din Germania, a candidat pe listele Uniunii Creştin-Sociale (CSU), aliaţii din landul Bavaria ai cancelarului Angela Merkel, şi a obţinut, în mod surprinzător, un loc în Bundestag. Politicianul de dreapta a candidat, fără succes, şi la precedentele alegeri, din 2009.

Fabritius s-a născut la Agnita, în judeţul Sibiu, în 1965, şi a emigrat în Germania în 1985.

A studiat drept şi politologie la München. Este profesor asociat la Universitatea Lucian Blaga şi la Universitatea Româno-Germană, ambele din Sibiu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/primul-sas-din-transilvania-ales-in-bundestag-11380739
11380739
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.