Primul camp de panouri solare care genereaza curent chiar si pe intuneric

Postat la 27 iunie 2011 268 afişări

Gemasolar este o uriasa platforma de panouri solare localizata in Sevillia, Spania, este prima centrala generatoare de curent electric capabila sa genereze si atunci cand nu este disponibil soarele.

Compania este prima din lume care aplica tehnologia de receptionare a razelor solare intr-un turn central si foloseste sistemul de stocare a caldurii cu ajutorul sarurilor topite.

Impanzind 2.650 de dispozitive solare pe o suprafata de 185 de hectare, Gemasolar poate genera pana la 110 giga-watti ora pe an iar sistemul de stocare a caldurii permite "eliberarea" de curent electric de pana la 15 ore, fara nicio expunere la soare.

In acest mod compania reuseste sa genereze curent electric 24 de ore din 24, 7 zile din 7, chiar si in cazurile in care cerul este innorat sau dupa ce apune soarele.

Cititi mai multe pe www.apropo.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
panouri solare,
curent,
intuneric
/actualitate/primul-camp-de-panouri-solare-care-genereaza-curent-chiar-si-pe-intuneric-8394505
8394505
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.