Primele rezultate ale referendumului: 96% din regiunile ocupate au votat pentru aderarea la Rusia

Autor: Laura Buciu Postat la 27 septembrie 2022 32 afişări

Primele rezultate ale referendumului din provinciile ocupate de ruşi în Ucraina arată că peste 96% dintre cei care s-au prezentat la vot au optat pentru aderarea la Rusia, potrivit Sky News.

Primele rezultate ale referendumului: 96% din regiunile ocupate au votat pentru aderarea la Rusia

Majoritatea covârşitoare a locuitorilor din regiunile ucrainene ocupate au votat în favoarea aderării la Rusia, potrivit agenţiei ruse de ştiri de stat RIA, citate de Sky News.

Aşa-numitele referendumuri au fost organizate în patru regiuni din Ucraina aflate în prezent sub control rusesc, în încercarea de a legitima zonele ocupate.

Atât Occidentul, cât şi Ucraina au denunţat voturile ca fiind un simulacru şi au apărut rapoarte potrivit cărora ucrainenii au fost obligaţi să voteze alipirea sub ameninţarea armelor.

RIA a precizat că numărătorile iniţiale au arătat majorităţi cuprinse între 96,97% în regiunea Herson, pe baza a 14% din voturile numărate, şi 98,19% în Zaporojie, pe baza a 18% din numărare.

Rezultatele finale sunt aşteptate miercuri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
referendum,
rusia,
vot

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.