Primarul unei comune, acuzat că a luat mită de peste 100 de ori, pus sub control judiciar

Postat la 29 mai 2019 123 afişări

Primarul comunei Gostavăţu, din judeţul Olt, a fost pus, miercuri, sub control judiciar de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, fiind acuzat că a luat, în ultimii zece ani, mită de 117 ori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul unei comune, acuzat că a luat mită de peste 100 de ori, pus sub control judiciar

Potrivit anchetatorilor, primarul din Gostavăţu ar fi luat mită de la reprezentanţi ai unor societăţi comerciale de pe raza comunei, care dădeau sume de bani ca să nu fie amendaţi sau nu li se pună piedici în desfăşurarea activităţii. Primarul ar fi luat mită de 117 ori, iar acum a fost pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

„În dimineaţa zilei de 29.05.2019 procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnaţi să instrumenteze cauze având ca obiect infracţiuni de corupţie, au luat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de inculpatul P.M.Ş., primar al comunei Gostavăţu jud. Olt, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, 117 acte materiale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Sumele pretinse de primar de la agenţii economici erau cuprinse între 100 şi 1.000 de lei anual. Banii erau ceruţi sub pretextul organizării bâlciului din comună.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primar,
controlul,
acuzatii,
luare de mita

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.