Adio, pauze de cafea şi de fumat! În această ţară europeană, timpii "morţi" nu se vor mai plăti

Autor: Mircea Nica Postat la 29 mai 2019 4177 afişări

Adio, pauze de cafea şi de fumat! În această ţară europeană, timpii "morţi" nu se vor mai plăti

Ritualul de dimineaţă al spaniolilor, care presupune o cafea şi discuţii cu colegii într-un bar este ameninţat de noile reglementări la locul de muncă; mai exact, acestea permit angajatorilor să nu plătească pentru astfel de pauze, conform The Telegraph.

Guvernul din Spania a introdus o lege care obligă toate companiile să înregistreze orele de intrare şi de ieşire ale angajaţilor, în încercarea de a preveni exploatarea lucrătorilor prin ore suplimentare neplătite.

Dar direcţiile oferite companiilor în această săptămână au inclus, de asemenea, o opţiune pentru angajatori de a nu mai include pauzele de cafea, gustări sau fumat în ziua de lucru oficială, aşa cum au fost până în prezent.

Sindicatele au salutat mişcarea de a se întoarce la pontajul la locul de muncă pentru a reduce cele aproximativ 2,6 milioane de ore suplimentare neplătite ale lucrătorilor spanioli. Cu toate acestea, viitoarele negocieri între angajatori şi reprezentanţii muncitorilor ar putea include problema timpului petrecut efectiv la locul de muncă.

"Două ore pe zi sunt oferite pentru diverse pauze: prânzul, un telefon personal, întinderea picioarelor, o ţigară sau o cafea", a declarat Yolanda Valdeolivas, secretar de stat în Ministerul Muncii, la o întâlnire recentă cu reprezentanţii companiilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cafea,
refuz,
plati,
fumat,
decese,
munca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.