Primarul Sectorului 3 al Capitalei: Administraţia publică centrală este într-un „Ev Mediu prelungit”

Autor: Mihai Gongoroi Postat la 18 decembrie 2019 44 afişări

Administraţia publică centrală se află într-un ev mediu prelungit, din perspectiva birocraţiei, a declarat, miercuri, Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3 din Bucureşti şi preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România (AMR).

„Îmi amintesc că aveam la şcoala de istorie chiar aşa o expresie: Ev Mediu prelungit în România. Din perspectiva smart, din perspectiva digitizării instituţiilor publice, degeaba dăm certificate de urbanism online, că se duc cetăţenii şi trebuie să-şi ia aviz de la ISC, care e centralizat în Evul Mediu. Se uită ca la navete spaţiale de parcă te-ai dus acolo cu un marţian. Ei vor acolo, nene, ştampilă şi semnături peste semnături. Asta înseamnă Smart România din perspectivă guvernamentală", a spus Robert Negoiţă.

El a mai spus că, în continuare, catalogul şcolar digital nu poate fi implementat în instituţiile de învăţământ din Sectorul 3 din lipsa unui ordin de ministru.

„Mi-au promis public vreo 4 miniştri ai Educaţiei, am renunţat. Nu sunt în stare să dea o hârtie conform căreia poate fi folosit catalogul digital, legal. Adică nu să completeze şi pe catalogul ăla cu care ne-am născut şi noi şi părinţii bunicilor noştri, ci să ni le pună pe laptopul pe care le au în dotare toate cadrele didactice din Sectorul 3, conectate wireless la internet cu toate instituţiile de învăţământ şi să poată pune acolo absenţa pe care părinţii sau tutorii o văd online. Pentru că sistemul generează la orice modificare un mesaj, SMS sau e-mail", a arătat Negoiţă.

Robert Negoiţă a fost prezent miercuri la conferinţa Smart Solutions for Smart Cities organizată la Palatul Parlamentului.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.