Primarul Iaşului, despre tinerii plecaţi la muncă în străinătate: Multe fete tinere şi frumoase au ajuns să se prostitueze, iar băieţii sunt sclavi

Postat la 27 august 2019 189 afişări

Liberalul Marius Bodea cere demisia primarului Mihai Chirica, după ce primarul Iaşului a spus că multe fete tinere şi frumoase plecate la muncă în străinătate se prostituează, iar băieţii sunt sclavi. În replică, primarul transmite parlamentarului că vorbea despre depopularea satului românesc.

Primarul Iaşului, despre tinerii plecaţi la muncă în străinătate: Multe fete tinere şi frumoase au ajuns să se prostitueze, iar băieţii sunt sclavi

Fostul contracandidat al lui Mihai Chirica la Primăria Iaşului, liberalul Marius Bodea, cere demisia edilului după ce, într-o emisiune TV, Chirica a vorbit despre tinerii plecaţi la muncă în alte ţări şi a spus că multe fete se prostituează, iar băieţi sunt sclavi.

„Dl. Chirica şi-a pierdut complet busola morală, trebuie să demisioneze imediat. Este inacceptabil ca primarul celui mai mare oraş din România după Bucureşti, cu cei mai mulţi tineri plecaţi la muncă în străinătate, să îi jignească într-un mod atât de grosolan. Aceşti tineri au fost goniţi tocmai de neputinţa autorităţilor, adică inclusiv de neputinţa primarului Iaşului, de a le asigura condiţii de trai mai bune pentru a rămâne acasă. Chiar şi aşa, demisia lui Mihai Chirica ar fi o palidă scuza pentru românii pe care i-a jignit atât de grosolan. Acest om este incapabil să înţeleagă realitatea în care trăiesc cei pe care ar trebui sa îi reprezinte", se arată într-un comunicat transmis marţi de Bodea.

Fostul contracandidat al lui Chirica susţine că edilul „nu poate empatiza cu cei care au riscat totul şi au plecat la muncă în bejenie pentru a le asigura celor dragi, de acasă, un trai mai bun", făcând referire la averea edilului.

Reacţia lui Bodea vine după ce, la o emisiune TV, Mihai Chirica a făcut câteva remarci despre cei plecaţi la muncă în altă ţară.

„Tânăra generaţie nu a venit la oraş, tânăra generaţie din păcate a părăsit ţara şi acum îi vezi cum fetele tinere şi frumoase multe dintre ele au ajuns să se prostitueze şi vedeţi cum ştirile se umple cu români peste tot. Băieţii, săracii, muncesc pe te miri ce, că nu îl plătesc ca pe un italian, sau ca pe un englez sau ca pe un neamţ sau ca pe un francez. Îl întreabă, <băi, ai diplomă>, <n-am>, <ştii limba franceză? >, <nu>, <câte clase ai? >, vezi 8 în cele mai bune cazuri, <păi nu am cum sa îţi dau salariul mimin din Franţa, ţie am să îţi dau salariul ăsta, dacă vrei, dacă nu, la revedere>. Şi uite aşa, îi transformă în slavi, iar noi acasă nu mai avem cu ce să ne întreţinem părinţii, bătrânii şi satele sunt abandonate.", a spus Mihai Chirica.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primar,
plecare,
baieti,
fete

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.