Primarul din Mariupol vorbeşte despre o catastrofă umanitară în mijlocul bombardamentelor intense

Autor: Petru Mazilu Postat la 03 martie 2022 242 afişări

Vadym Boichenko, primarul oraşului asediat Mariupol din sudul Ucrainei, spune că militarii ruşi creează „o catastrofă umanitară” în oraş, potrivit CNN.

Primarul din Mariupol vorbeşte despre o catastrofă umanitară în mijlocul bombardamentelor intense

Într-o postare pe contul Telegram, primarul a oferit amănunte despre situaţia din oraş.

„Ei blochează aprovizionarea şi reparaţiile pentru electricitate, apă şi căldură. De asemenea, avariază calea ferată. Au distrus poduri şi trenuri, aşa că nu putem evacua femei, copii şi bătrâni din Mariupol”, a spus primarul Boichenko.

Rusia opreşte şi aprovizionarea cu alimente „blocându-le ca în fostul Leningrad în al doilea război mondial, distruge cu intenţie principalele elemente de infrastructură din oraş în ultimele şapte zile”, a mai spus primarul, care a adăugat că oraşul nu are lumină, apă şi căldură.

„Lucrăm cu instituţiile internaţionale pentru a forma un coridor verde pentru misiuni umanitare. Încercăm să asigurăm oprirea focului pentru a reporni electricitatea”, a explicat Boichenko.

„Suntem distruşi ca naţie. Este un genocid asupra poporului ucrainean. Aceşti ipocriţi vin să salveze cetăţeni vorbitori de rusă, dar au aranjat exterminarea ucrainenilor, grecilor şi alte origini”, a precizat primarul oraşului Mariupol.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mariupol,
primar,
catastrofă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.