Primarul din Arad anunţă că nu va mări nici salariul său şi nici pe cele ale viceprimarilor

Autor: Cosmin Pirv Postat la 28 septembrie 2022 32 afişări

Primarul oraşului Arad Călin Bibarţ a anunţat miercuri că nu va mări nici salariul său şi nici pe cele ale viceprimarilor. „Trebuie să fim chibzuiţi cu banul public”, a spus edilul.

Primarul din Arad anunţă că nu va mări nici salariul său şi nici pe cele ale viceprimarilor

În cadrul şedinţei Consiliului Local de miercuri, primarul Aradui a anunţat că nu va mări salariile.

„Refuz să semnez majorarea salariilor pentru mine şi pentru colegii viceprimari. Este o perioadă în care trebuie să fim mai chibzuiţi cu banul public şi nu cred că este cazul să facem astfel de cheltuieli suplimentare”, a declarat Călin Bibarţ.

Deputaţii au aprobat, marţi, majorarea indemnizaţiilor pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene.

Potrivit textului votat de Camera Deputaţilor, „începând cu data de 1 noiembrie 2022, cuantumul brut al indemnizatiilor lunare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice prevăzut în anexa nr.IX lit.C la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, se stabileşte prin înmulţirea coeficientului prevăzut de Legea cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, cu salariul minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii pentru anul 2021”.

La litera C a anexei IX sunt menţionaţi primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinii de consilii judeţene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primar,
salarii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.