Primăria Sectorului 1 a împrumutat 125 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţi pentru reabilitarea termică

Postat la 24 mai 2012 6 afişări

Primăria Sectorului 1 va finaliza proiectul propriu de reabilitare termică a blocurilor, fără costuri pentru proprietari, cu ajutorul unui împrumut de 125 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), a anunţat, joi, edilul sectorului, Andrei Chiliman.

"Suntem titularul celui mai mare contract de împrumut încheiat cu Banca Europeană de Investiţii de o autoritate a administraţiei publice locale din România. Este un contract de împrumut încheiat în condiţii foarte avantajoase pentru Primăria Sectorului 1, adică 125 de milioane de euro rambursabili în 20 de ani, cu o perioadă de graţie de patru ani şi o dobândă de 2,4% pe an", a spus Chiliman, după întâlnirea cu delegaţia BEI condusă de vicepreşedintele instituţiei, Plutarchos Sakellaris.

Edilul sectorului 1 a mai spus că primăria pe care o conduce este, "fără exagerare, campioana României la reabilitarea termică", precizând că, în trei ani de la începerea programului, au fost finalizate lucrările de acest fel la 393 de blocuri, iar la alte 336 vor fi încheiate în 2012.

"Fără finanţarea obţinută de la BEI, nu am fi reuşit niciodată să facem atât de mult într-un timp atât de scurt şi, implicit, să ne îndeplinim angajamentul asumat faţă de bucureştenii din sectorul 1, acela de a reabilita termic, fără costuri pentru proprietari, toate blocurile din sector", a mai spus primarul sectorului 1.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
împrumut,
Banca Europeană,
Investiţi
/actualitate/primaria-sectorului-1-a-imprumutat-125-de-milioane-de-euro-de-la-banca-europeana-de-investiti-pentru-reabilitarea-termica-9667319
9667319
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.