Primăria Municipiului Bucureşti, premiul „Bond of the year 2022” la BVB. Nicuşor Dan: Vă aşteptăm în aprilie la o nouă emisiune de obligaţiuni

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 16 februarie 2023 30 afişări

Primăria Municipiului Bucureşti, premiul „Bond of the year 2022” la BVB. Nicuşor Dan: Vă aşteptăm în aprilie la o nouă emisiune de obligaţiuni

Primăria Municipiului Bucureşti fost premiată în cadrul galei „Performerii anului 2022 pe piaţa de capital” organizată de Bursa de Valori Bucureşti pentru obligaţiunile de 555 de milioane de lei listate în primăvara anului trecut.

„Am luat 500 de milioane de lei anul trecut şi vă atrag atenţia că trebuie să luam 500 de milioane în aprilie, deci vă aşteptăm la o emisiune de obligaţiuni. Despre Bucureşti pot spune că nu mai avem datorii curente. Bucureştiul are un deficit de dezvoltare în ceea ce priveşte zona publică şi vine dintr-un deficit de finanţare care vine dintr-o aşa numită lege a plafoanelor care permite să se împrumute cu 150 milioane de lei, aşa cum se împrumută, urmând să fiu răutăcios, Slobozia. Lucrurile nu sunt proporţionale”, spune primarul Nicuşor Dan.

Bondurile PMB au intrat la tranzacţionare pe Piaţa Principală a BVB pe 29 aprilie 2022 sub simbolul PMB32, având o dobândă fixă de 7,33% pe an. Municipiul Bucureşti a emis 55.500 de obligaţiuni nominative, neconvertibile, negarantate, denominate în RON, emise în forma dematerializată prin înscriere în cont, având o valoare nominală unitară de 10.000 lei.

„Bucureştiul se dezvoltă foarte bine, există companii, însă trebuie să fim responsabili în ceea ce priveşte dezvoltarea imobiliară întrucât a fost nesănătoasă. O firmă care vrea sa se stabilească în Bucureşti, Praga, Sofia, se va uita şi cum arată oraşul şi, din păcate, oraşul nostru nu arată sănătos. Există o responsabilitate a finanţatorilor în acest sens”, adaugă Nicuşor Dan.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.