Primăria Iaşi a achiziţionat 24 de autobuze electrice de la producătorul român BMC Truck & Bus cu peste 47 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 25 noiembrie 2021 86 afişări

Primăria Iaşi a achiziţionat 24 de autobuze electrice de la producătorul român BMC Truck & Bus cu peste 47 mil. lei

Primăria Iaşi a achiziţionat 24 de autobuze electrice de la BMC Truck & Bus din Ciorogârla, Ilfov, pentru care a plătit aproximativ 47,3 mil. lei (9,5 mil. euro), fără TVA. Autobuzele măsoară 10 metri, fiind operabile în condiţii de deal, conform unui comunicat de presă al Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA). În cadrul proiectului de investiţii au fost achiziţionate şi 7 staţii de încărcare rapidă şi 24 staţii de încărcare lentă a autobuzelor electrice.

Finanţarea proiecului este asigurată prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – ’’Sprijinirea dezvoltării urbane durabile’’, Prioritatea de investiţii 4e - ’’Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare’’, Obiectivul specific 4.1 – ’’Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă’’.

Compania BMC Truck & Bus, cu sediul în localitatea Ciorogârla, Ilfov, a fost înfiinţată în anul 2002, ca unic distribuitor în România a autovehiculelor marca BMC, produse în Turcia. Din 2013, compania a început să fabrice autobuzele Eurobus Diamond. BMC Truck & Bus, controlată de oamenii de afaceri turci Kilic Sinan, Kilic Erhan şi Kilic Hakan, a avut în 2020 o cifră de afaceri de 62,3 mil. lei, un profit net de 18,4 mil. lei şi un număr mediu de 46 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.