Primăria Braşov investeşte peste 17 mil. lei în construirea unui traseu de sanie de vară în Poiana Braşov

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 20 noiembrie 2023 46 afişări

Primăria Braşov investeşte peste 17 mil. lei în construirea unui traseu de sanie de vară în Poiana Braşov

Primăria Braşov a lansat procedura de achiziţie având ca obiect realizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie pentru construirea unui traseu de sanie de vară în Poiana Braşov, în partea stângă a pârtiei Bradul, cu o lungime de 990 de metri, o investiţie de 17,2 mil. lei (3,5 mil. euro), fără TVA. Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ, în care propunerea financiară reprezintă 60 de puncte, durata de realizare a documentaţiei tehnice 20 de puncte, iar durata de realizare a investiţiei 20 puncte.

Traseul saniei este unul dintre cele mai complexe din ţară, va avea o lungime de aproape 1.000 de metri, cinci spirale, cea mai înaltă fiind de 13 metri, şi şase poduri. Pe parcursul traseului de coborâre, înălţimea de rulare va fi între 0,6 şi 13 m, lăţimea traseului fiind de maxim 3 metri. Accesul pe tot traseul instalaţiei va fi blocat de un sistem de protectţie (gard sau similar), potrivit unui comunicat de presă al primăriei Braşov. Durata lucrărilor de proiectare şi execuţie este de maxim 14 luni, dintre care 5 luni pentru proiectare şi 9 luni realizarea lucrărilor. Fondurile necesare acestui proiect sunt asigurate de la bugetul local. Pe lângă sania de vară, un alt proiect realizat de primăria Braşov este amenajarea traseelor de mountain-bike.

’’Am făcut un pas important pentru realizarea strategiei noastre de a transforma Poiana Braşov într-o staţiune pentru toate cele 4 anotimpuri odată cu lansarea licitaţiei pentru construirea saniei de vară. Este un proiect de care Poiana are nevoie pentru a fi ofertantă şi în afara sezonului de schi, mai ales că vizează zona agrementului pentru familie. Această investiţie va completa traseele de mountain-bike şi drumeţie, astfel încât turiştii, dar şi braşovenii, să se poată bucura de frumuseţea zonei  pe tot parcursul anului. Chiar dacă mai există astfel de facilităţi de agrement în ţară, noi am gândit un proiect cu un traseu complex, cu mai multe spirale de întoarcere, zone supraînălţate, în cadrul natural oferit de Poiana Braşov, pentru a le putea oferi braşovenilor şi turiştilor o experienţă de neuitat.’’, a declarat Allen Coliban, primarul municipiului Braşov, într-un comunicat de presă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Brasov,
Poioana Brasov,
traseu,
sanie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.