Primăria Braşov a accesat o finanţare nerambursabilă de 4,7 mil. lei pentru instalarea a 80 de staţii de reîncărcare a autoturismelor electrice

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 05 martie 2024 10 afişări

Primăria Braşov a accesat o finanţare nerambursabilă de 4,7 mil. lei pentru instalarea a 80 de staţii de reîncărcare a autoturismelor electrice

Primăria Braşov a obţinut o finanţare nerambursabilă de 4,7 mil. lei (956.000 de euro) de la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) pentru instalarea a 80 de staţii de reîncărcare a autoturismelor electrice. În acest moment municipalitatea are în derulare instalarea a 200 de staţii de reîncărcare a autoturismelor electrice, în diferite etape de implementare, potrivit unui comunicat de presă transmis de primăria Braşov. În municipiul Braşov sunt înregistrate 1.136 de autovehicule electrice, dintre care 866 de autoturisme şi 71 de motociclete. Acestora li se adaugă 5.079 de autoturisme hibrid, dintre care o parte semnificativă sunt cu sistem plug-in.

’’Am obţinut finanţare pentru încă 80 de staţii de încărcare, care vor fi amplasate în interiorul cartierelor, pentru a asigura acest serviciu rezidenţilor. Prin acest proiect, Braşovul ajunge la 250 de staţii publice de încărcare, unele instalate, altele în diferite etape de implementare, dar toate cu sursă de finanţare asigurată.’’, a declarat Allen Coliban, primarul municipiului Braşov, într-un comunicat de presă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.