Prima artistă din România care a vândut un tablou în Bitcoin. Cât a luat pe lucrarea ei

Autor: Florin Casota Postat la 09 iunie 2017 940 afişări

Ştefania Nistoreanu este prima artistă din România care a vândut un tablou în moneda virtuală Bitcoin. Un colecţionar de artă din Hong Kong a cumpărat de curând lucrarea ei intitulată „Cryptsy”, pentru suma de doi Bitcoin, echivalentul a circa 4.500 de dolari. Vânzarea reprezintă nu doar o premieră în România, ci şi un eveniment pe piaţa de artă internaţională.

Prima artistă din România care a vândut un tablou în Bitcoin. Cât a luat pe lucrarea ei

Pictura „Cryptsy”, realizată de Ştefania Nistoreanu în 2014, a fost expusă spre vânzare pe platforma online BitPremier, unde a fost remarcată recent de un cumpărător din Hong Kong. Acesta a considerat că face o bună investiţie adăugându-şi la colecţie lucrarea, având în vedere popularitatea ei în rândul celor pasionaţi de criptografie şi criptoartă.

Vânzarea s-a făcut rapid şi uşor, printr-un transfer aproape instantaneu al „monedei viitorului”, Bitcoin, care, la momentul tranzacţiei, urcase la valoarea de aproximativ 2,250 de dolari. „Cryptsy reprezintă un cod destinat unei civilizaţii avangardiste, un labirint compus din simboluri primordiale, ancestrale, îmbinate cu elemente matematice împrumutate din criptografie. Tabloul este plin de indicii pentru cei care caută să descopere şi să înţeleagă Totul”, spune Ştefania Nistoreanu despre lucrarea ei, care va ajunge curând în Hong Kong.

„Achiziţionarea unei opere de artă în Bitcoin demonstrează că această modalitate de plată a devenit, fără îndoială, o normalitate. Nu mai există nesiguranţa şi neîncrederea de la început, pentru că s-a dovedit buna şi uşoara utilizare a acestei monede. Ea este o alternativă reală de resurse, care, împreună cu inovaţii din alte domenii, nu va ştirbi cu nimic umanitatea pură pentru care pledez în arta mea. Dimpotrivă, oferă şansele unei civilizaţii superioare, în care natura şi umanitatea vor fi celebrate”, adaugă pictoriţa.

În prezent, Ştefania Nistoreanu are alte opt picturi expuse pe platforma BitPremier, unde oamenii pot cumpăra cu Bitcoin lucruri dintre cele mai diverse, de la artă, la iahturi, bijuterii sau chiar bunuri imobiliare.

La 35 de ani, Ştefania Nistoreanu se numără printre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi tineri artişti din România, lucrările sale fiind prezentate de-a lungul timpului în numeroase publicaţii şi la posturi de televiziune naţionale. Pictează de la 13 ani şi a absolvit un liceu de arte şi o universitate în acelaşi domeniu, cu specializarea în Artă Monumentală Bizantină. A expus în mai multe oraşe din ţară, precum şi în Luxemburg, Austria şi Ungaria. Pictoriţa trăieşte la Braşov.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vanzare,
romania,
tablou,
artista,
arta,
hong kong

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.