Preturile la locuinte sunt considerate inca prea mari

Autor: Ioana Mihai Postat la 29 noiembrie 2010 11 afişări

Peste 5.000 de potentiali cumparatori analizeaza oferta rezidentiala disponibila in Bucuresti, conform companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania. Din cei 5.000 de potentiali clienti, cam o treime reprezinta "cererea imediata", care ar putea realiza o tranzactie in viitorul imediat.

Ceilalti reprezinta o "cerere latenta", care cerceteaza piata; ei se pot transforma in cumparatori dupa o perioada de timp de cateva luni. "Multi potentiali cumparatori gasesc o proprietate interesanta pe care ar cumpara-o dar decid sa amane achizitia, cautand in continuare o oferta mai buna", declara Alexandru Pricop, managing partner al sucursalei Coldwell Banker Banu Manta, una dintre cele noua sucursale imobiliare din Bucuresti ale companiei.

"Scaderea preturilor fata de varful din 2008 a dus, in ultimele trei luni, la o majorare de 30% a cererii. Cresterea s-a manifestat in special in ceea ce priveste cererea latenta care, in timp, se transforma in cerere imediata. Pentru acestia din urma, procesul de achizitie dureaza in medie intre sase saptamani si doua luni", estimeaza Pricop.

In ceea ce priveste piata rezidentiala in luna noiembrie, consultantii Coldwell Banker afirma ca preturile au ramas la un nivel similar cu cel din luna octombrie, oferta pastrandu-se de asemenea in aceiasi parametri comparativ cu luna precedenta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
preturi,
locuinte,
cumparatori,
imobiliare,
Coldwell
/actualitate/preturile-la-locuinte-sunt-considerate-inca-prea-mari-7761953
7761953
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.