Preţurile imobiliarelor decolează. Cătălin Priscorniţă, CEO Blitz: Estimăm o creştere de 8%. VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 07 mai 2021 277 afişări

Preţurile imobiliarelor decolează. Cătălin Priscorniţă, CEO Blitz: Estimăm o creştere de 8%. VIDEO

Piaţa imobiliară din România se pregăteşte de o creştere semnificativă în următoarele luni, trend generat de ameliorarea crizei sanitare, dar şi de instrumentele de creditare puse la dispoziţie de stat pentru achiziţionarea unei locuinţe.

Noi estimăm o creşteră cuprinsă  undeva la 7-8 procente. Va fi o zonă de stabilizare în august. Dacă ne uităm şi la banii din piaţă vedem că sunt suficienţi. Avem un program Noua Casă, cu fonduri alocate de 1,5 mld. lei. Pe zona de creditare ipotecară normală discutăm de dobânzi mici, de 4,4 – 4,5% pe medie, a declarat Cătălin Priscorniţă, CEO-ul brokerului imobiliar Blitz, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Clujul-Napoca rămâne în continuare cea mai scumpă zonă din ţară când vine vorba de preţul pe metru pătrat. Brokerii imobiliari sunt de părere că preţurile pot creşte şi mai mult în acest oraş odată cu finalizarea pandemiei.

„Probabil că vom atinge o medie de 2.000 de euro pe metru pătrat. Depinde de ce se întâmplă în spectrul politic şi macroeconomic. Dacă ne vom reveni cât mai repede la o aşa zisă normalitate, cu siguranţă că vom atinge şi acest prag”, a mai spus CEO-ul Blitz.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.