Preţul petrolului va atinge un nivel record în 2018, ajungând între 80 şi 100 de dolari/baril

Postat la 20 aprilie 2018 345 afişări

Cererea mare de petrol venită din partea Chinei, precum şi conflictele din Orientul Mijlociu va împinge preţurile la un nivel record în acest an, între 80 şi 100 de dolari/baril, iar până la sfârşitul acestei luni cotaţiile vor urca spre 75 de dolari/baril.

Preţul petrolului va atinge un nivel record în 2018, ajungând între 80 şi 100 de dolari/baril

Analiştii din industrie au indicat - ca motiv pentru creşterea bruscă a preţurilor de petrol - conflictele escaladate din Orientul Mijlociu, o criză din Venezuela şi reducerile de aprovizionare ale Arabiei Saudite şi a altor producători, care au dominat, la scară mondială, contractele futures Brent şi US West Texas Intermediary pe termen scurt, împingând preţurile la cel mai mare nivel din 2014 (între 70 şi 75 de dolari pe baril).

Cu toate acestea, un motiv mult mai bine întemeiat a declanşat şi o tendinţă de creştere rapidă a petrolului: cererea din Asia, care -potrivit Goldman Sachs - va urca preţurile între 80 şi 100 de dolari/baril în 2018, potrivit Reuters.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.