Pretul petrolului Brent ar putea atinge 130 dolari pe baril in 12 luni

Postat la 24 mai 2011 13 afişări

Pretul petrolului Brent va atinge 120 de dolari pe baril pana la sfarşitul acestui an si 130 de dolari pe baril in decurs de 12 luni, potrivit estimarilor Goldman Sachs, revizuite in crestere de la 111 dolari pe baril, relateaza Financial Times.

Banca apreciaza ca procesul de corectie al cotatiilor pe bursele de marfuri a atins nivelul minim si recomanda clientilor sa cumpere petrol, cupru si zinc, dupa ce preturile au scazut cu 9% de la inceputul lunii mai. Pretul cuprului va urca in urmatoarele 12 luni de la 8.823 dolari tona la 11.000 de dolari tona, anticipeaza Goldman Sachs. In luna aprilie Goldman Sachs a provocat agitatie pe piete, recomandand investitorilor reducerea expunerilor pe pietele de marfuri. Cateva saptamani dupa aceasta recomandare, preturile marfurilor au inregistrat una dintre cele mai ample scaderi din istorie, cotatia petrolului coborand cu pana la 12 dolari intr-o singura zi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
pret,
petrol,
brent,
baril
/actualitate/pretul-petrolului-brent-ar-putea-atinge-130-dolari-pe-baril-in-12-luni-8282545
8282545
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.