Preţul petrolului Brent a scăzut cu 6% în trei zile, cel mai amplu declin după august 2011

Postat la 05 mai 2012 6 afişări

Cotaţiile petrolului au scăzut vineri cu circa 4 dolari şi au atins minimul ultimelor trei luni, iar ţiţeiul Brent a coborât în trei zile cu 6%, cel mai amplu declin înregistrat după august 2011, ca urmare a unor date sub aşteptări de pe piaţa americană a muncii, care provoacă incertitudini privind redresarea economiei SUA, dar şi a unor factori de natură tehnică.

La ora 14:57 GMT, petrolul Brent, de referinţă la Londra, era tranzacţionat în scădere cu 3,97 dolari, la 112,11 dolari pe baril. Cotaţia petrolului Brent a coborât cu 15 dolari de la un maxim al anului, de 128,4 dolari pe baril, atins pe 1 martie. Preţul petrolului destinat pieţei americane este în declin cu 4,57 dolari, la 97,97 dolari pe baril. "Cotaţiile au coborât sub niveluri cheie, după date dezamăgitoare de pe piaţa americană a muncii şi din industria europeană, care sugerează stagnarea redresării economice, cu impact asupra consumului de energie", a declarat Gene McGillian, analist la firma Tradition Energy.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrol,
energie,
pret,
brent,
declin
/actualitate/pretul-petrolului-brent-a-scazut-cu-6-in-trei-zile-cel-mai-amplu-declin-dupa-august-2011-9596219
9596219
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.