Preţul pe litrul de benzină, mai ieftin cu 10% decât în primele luni din 2015

Postat la 22 mai 2016 84 afişări

Preţul mediu pe litrul de benzină a fost în primele trei luni ale anului cu 10% mai mic decât în perioada similară a anului trecut, în timp ce litrul de motorină a fost cu aproape 17% mai ieftin.

Astfel, un litru de benzină costa în medie circa 5,3 lei, în timp ce unul de motorină avea valoarea de 5,4 lei, potrivit datelor afişate pe site-ul Petrom.

„În 2016 se estimează că marjele de rafinare vor scădea faţă de nivelul înregistrat în 2015, ca efect al persistenţei supracapacităţii de rafinare pe pieţele europene. Se preconizează că preţurile mai reduse ale produselor petroliere împreună cu creşterea consumului privat în România vor susţine cererea pentru produsele petroliere, însă concurenţa se va menţine crescută“, se arată în raportul realizat de OMV Petrom, cel mai mare jucător din piaţa petrolieră locală, pentru primele trei luni ale anului.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PETROM,
PRETURI CARBURANTI,
benzina,
ieftin,
pret
/actualitate/pretul-pe-litrul-de-benzina-mai-ieftin-cu-10-decat-in-primele-luni-din-2015-15357051
15357051
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.