Pretul painii va creste cu peste 15% din luna februarie

Postat la 26 noiembrie 2010 17 afişări

Painea se va scumpi cu peste 15% incepand cu luna februarie a anului viitor, din cauza importurilor de grau, dupa ce in ultimele patru luni pretul a crescut cu 10%, a declarat agentiei MEDIAFAX Aurel Popescu, presedintele patronatului Rompan.

"Cresterea de pret la grau de la 120 de euro pe tona in iunie la 170 euro in iulie si la 200-220 euro in toamna acestui an, dar si majorarea de TVA de la 19% la 24%, au facut ca pretul fainii sa urce cu 60% si ca painea sa se scumpeasca cu 10% in ultimele patru luni", a spus Popescu.

El a adaugat ca scumpirea a avut ca efect reducerea cu 15% a pietei de panificatie fiscalizate incepand din luna iulie.Potrivit datelor Rompan, dintr-un consum lunar de 180.000 de tone de paine la nivel national, piata fiscalizata acopera doar 35%, restul fiind autoconsum si piata neagra. Valoric, vanzarile de paine, incluzand piata neagra, sunt estimate la circa 1,3 miliarde de euro pe an.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
preturi,
marire,
Aurel Popescu,
paine
/actualitate/pretul-painii-va-creste-cu-peste-15-din-luna-februarie-7752704
7752704
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.