Preţul benzinei nu mai poate fi stăpânit: creşte live, la televizor - VIDEO

Autor: Dorin Oancea Postat la 23 februarie 2012 24 afişări

Preţul în creştere al benzinei nu-i îngrijorează numai pe români, ci este un subiect care preocupă întreaga planetă. În Statele Unite galonul de benzină (3,78 litri) a ajuns undeva între 4 şi 5 dolari.

În timpul unei relatări despre evoluţia preţurilor pentru ABC News reporterul a surprins în direct creşterea cu 10 cenţi a preţului, de la 4,99 la 5,09 dolari galonul. Se întâmpla într-o benzinărie din Los Angeles, iar creşterea de preţ s-a petrecuit în cele două minute ale ştirii.

De remarcat, din relatare, şi structura preţului, total diferită de cea din România.Din 50 de dolari cheltuiţi la pompă, 30,75 dolari merg la companiile petroliere, 7 dolari sun partea rafinăriilor, numai 6 dolari sunt partea Guvernului (taxe, impozite), 4 dolari reprezintă transportul, 1,25 dolari sunt comisioane bancare şi numai un dolar profitul staţiilor de benzină.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Preţ,
benzina,
creşte live
/actualitate/pretul-benzinei-nu-mai-poate-fi-stapanit-creste-live-la-televizor-video-9337193
9337193
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.