Preşedintele Parlamentului European cere investigarea platformei de socializare online Facebook

Postat la 19 martie 2018 50 afişări

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a cerut luni iniţierea unei investigaţii în cazul reţelei de socializare online Facebook, după informaţiile potrivit cărora o companie din Marea Britanie a utilizat fraudulos datele utilizatorilor în scop electoral, informează site-ul Politico.eu

Preşedintele Parlamentului European cere investigarea platformei de socializare online Facebook

Potrivit unor dezvăluiri recente, compania Cambrigde Analytica, deţinută la acea vreme de Steve Bannon, ar fi utilizat în mod ilegal profilurile Facebook a mai multor utilizatori, în scopul de ajuta la influenţarea rezultatelor alegerilor din SUA 2016 şi ale referendumului privind Brexit.

Tajani a declarat că aceste acuzaţii arată o "încălcare inacceptabilă a drepturilor de confidenţialitate ale cetăţenilor", iar "Parlamentul European va investiga şi va trage platformele digitale la răspundere".

Întrebat ce demersuri va face Parlamentul European, biroul preşedintelui a răspuns că nu există încă un plan concret.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.