Preşedintele Iohannis „desfiinţează” planul lui Cercel: Este inacceptabil. Noi trăim într-o societate liberă, în niciun caz nu vom veni cu astfel de idei totalitare. Nimeni nu va veni să ia persoanele de peste 65 de ani de acasă

Autor: Alex Ciutacu Postat la 21 aprilie 2020 771 afişări

Preşedintele Iohannis „desfiinţează” planul lui Cercel: Este inacceptabil. Noi trăim într-o societate liberă, în niciun caz nu vom veni cu astfel de idei totalitare. Nimeni nu va veni să ia persoanele de peste 65 de ani de acasă

Preşedintele Klaus Iohannis a răspuns dur la planul propus de şeful Institutului „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, susţinând astăzi că acesta este bazat pe „idei totalitare”, în timp ce România este o ţară liberă. 

„Cineva propunea o măsură aberantă, cum că persoanele peste 65 de ani să fie carantinate, ba chiar să fie luate de acasă şi duse în anumite zone de carantină. Aşa ceva nu se va înâmpla. Este inacceptabil. Noi trăim într-o societate liberă, o societate care se protejează în cazul epidemiei, dar în niciun caz nu venim cu astfel de măsuri totalitare, altfel nu aş putea să le spun”, a spus preşedintele Klaus Iohannis. 

Acesta a vrut să dea asigurări persoanelor în vârstă şi le-a transmis că nimeni nu va merge să îi ia de acasă. 

„Persoanelor în vârstă le zic clar: staţi liniştit, nu vine nimeni să vă ia de acasă să vă ducă în carantină, nu vine nimeni să vă impună lucruri inumane. Când va fi nevoie, vom veni şi vă vom explica ce măsuri trebuie luate să vă protejaţi voi faţă de această boală, în niciun caz statul nu va veni să impună astfel de măsuri inumane, care nici nu trebuie discutate într-o societate din secolul 21. Astfel de planuri prost gândite şi prost prezentate nu fac decât să inducă panică în populaţie, iar panica este ultimul lucru de care avem nevoie”, a spus Iohannis. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
caz,
presedinte,
societate,
inacceptabil

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.