Preşedintele Indoneziei propune în mod oficial mutarea capitalei pe insula Borneo

Postat la 16 august 2019 85 afişări

Preşedintele indonezian Joko Widodo a propus în mod formal Parlamentului un plan ce prevede mutarea capitalei ţării, de la Jakarta, pe supraaglomerată insulă Java, pe insula Borneo, informează postul Al Jazeera.

Preşedintele Indoneziei propune în mod oficial mutarea capitalei pe insula Borneo

Într-un discurs rostit în ajunul celebrării independenţei Indoneziei, preşedintele Joko Widodo a cerut Parlamentului "permisiunea de a muta capitala naţională pe Kalimantan", numele porţiunii indoneziene a insulei Borneo, însă fără să menţioneze o locaţie exactă a noii capitale.

Cu o populaţie totală de aproximativ 30 de milioane de oameni, inclusiv zona metropolitană, Jakarta se confruntă cu o serie de probleme grave, de la risc crescut de inundaţii la supraaglomerare şi poluare.

Extracţia necontrolată de apă din subteran a provocat scufundarea alarmantă a unor părţi din oraş.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
insula,
capitala,
mutare,
presedinte,
propunere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.