Preşedintele Comisiei de cultură din Senat susţine mărirea taxei TV de la 4 lei la 6-8 lei pe lună

Postat la 16 ianuarie 2014 45 afişări

Senatorul PSD Georgică Severin, preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, a declarat, joi, că susţine mărirea taxei TV de la 4 lei pe lună la 6-8 lei lunar, precizând însă că acesta este un punct de vedere personal, care nu angajează Guvernul.

Preşedintele Comisiei de cultură din Senat susţine mărirea taxei TV de la 4 lei la 6-8 lei pe lună

 "Susţin de foarte multă vreme că mărirea taxei TV este o necesitate. Radioul şi televiziunea trebuie privite ca servicii publice. Ele nu pot fi băgate în aceeaşi categorie pe piaţa concurenţială. Această taxă de 4 lei, din care ei primesc cred că până la 3,2 lei, din cauza banilor pe care îi preiau cei care îi strâng, reprezintă aceeaşi sumă din 2004. Între timp s-a trecut la înalta definiţie. Orice transmisie care trebuie făcută are cu totul alţi parametri tehnici. Transmisia TVR va trebui să fie pe parametri digitali", a spus Severin.

Potrivit acestuia, în ultimul timp s-a insistat foarte mult pe tot ceea ce înseamnă achiziţia de sport.

"De cinci ani de când sunt în această comisie am avut inclusiv propuneri legislative prin care să forţăm TVR să dea meciurile şi toate astea. Primim sute de scrisori şi de memorii din partea cetăţenilor cu privire la faptul că nu pot vedea un meci. Ce a fost după Grecia, ştiţi foarte bine. Toate aceste lucruri sunt pe bani. De unde pot veni bani? De la buget, nu văd cum. Deci, printr-o taxă", a explicat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/presedintele-comisiei-de-cultura-din-senat-sustine-marirea-taxei-tv-de-la-4-lei-la-6-8-lei-pe-luna-11914452
11914452
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.