Premierul ungar vrea să pledeze cauza Rusiei în faţa UE

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 25 august 2014 43 afişări

Premierul Ungariei Viktor Orban a deplâns din nou, luni, distanţa apărută între Uniunea Europeană şi Rusia din cauza crizei ucrainene şi şi-a exprimat dorinţa de a aborda acest subiect cu celelalte state comunitare.

"Uniunea Europeană se îndepărtează tot mai mult de Rusia, cu fiecare zi. Nu este rău doar pentru Ungaria, dar şi pentru restul UE", a explicat şeful guvernului ungar, într-un discurs în faţa ambasadorilor statelor UE în Ungaria.

UE a aplicat Rusiei mai multe sancţiuni, cu obiectivul de a-l constrânge pe preşedintele Vladimir Putin să renunţe la anaxarea Crimeei, considerată ilegală, şi să înceteze susţinerea militară a mişcării separatiste pro-ruse din estul Ucrainei.

Rusia a replicat prin interzicerea importurilor de produse alimentare din UE şi Statele Unite.

Orban a denunţat la jumătatea acestei luni sancţiunile europene, estimând că cele 28 de state membre "s-au împuşcat singure în picior" cu aceste măsuri, care penalizează nu doar Rusia, ci şi ţările UE.

"Vom căuta sprijinul statelor membre ale UE care vor oprirea procesului de separare de Rusia, a spus Orban, fără să menţioneze numele capitalei europene care ar fi dispusă să se alăture unei astfel de iniţiative.

Orban consideră că izolarea Rusiei, cel mai important partener economic al Ungariei din afara UE, ar putea afecta competitivitatea Uniunii, în special a Germaniei.

Ministrul ungar al Agriculturii, Sandor Fazekas, a declarat vineri că va negocia cu omologul său rus, în următoarele două-trei săptămâni, posibilitatea ca Ungaria să exporte produse agricole către Rusia prin intermediul unor ţări din afara UE, precum Serbia, care nu sunt vizate de embargoul agroalimentar aproape total impus de Moscova importurilor din spaţiul comunitar, potrivit Budapest Business Journal.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNGARIA,
RUSIA,
UE
/actualitate/premierul-ungar-vrea-sa-pledeze-cauza-rusiei-in-fata-ue-13141196
13141196
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.