Premierul Spaniei se vede forţat să nege acuzaţiile de corupţie

Autor: Ioana Nita Postat la 04 februarie 2013 22 afişări

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy a negat acuzaţiile de evaziune fiscală şi fraudă după ce cotidianul spaniol El Pais a publicat săptămâna trecută documente în care se arată că acesta a primit în perioada 1997-2008 câte 25.000 euro anual din donaţii ale marilor companii din Spania, sume pe care nu le-a declarat autorităţilor fiscale, scrie CNBC.

Premierul Spaniei se vede forţat să nege acuzaţiile de corupţie

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy a negat acuzaţiile de evaziune fiscală şi fraudă după ce cotidianul spaniol El Pais a publicat săptămâna trecută documente în care se arată că acesta a primit în perioada 1997-2008 câte 25.000 euro anual din donaţii ale marilor companii din Spania, sume pe care nu le-a declarat autorităţilor fiscale, scrie CNBC. „Niciodată, repet, niciodată nu am primit bani negri în acest partid sau în altă parte. Nu am intrat în politică pentru a câştiga bani“, a declarat Rajoy la o conferinţă de presă. Membrii Partidului Popular, al cărui preşedinte este Rajoy, au negat acuzaţiile de corupţie şi au ameninţat că vor da în judecată publicaţia El Pais. Scandalul politic privind „conturile ascunse“ a dus la proteste în faţa sediului partidului, iar popularitatea premierului spaniol s-a redus cu 20% de când a venit la conducerea guvernului, în decembrie 2011.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
premier,
coruptie,
Mariano Rajoy
/actualitate/premierul-spaniei-se-vede-fortat-sa-nege-acuzatiile-de-coruptie-10541630
10541630
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.