Premierul Nicolae Ciucă anunţă înfiinţarea unei noi structuri pentru promovarea exporturilor româneşti şi a investiţiilor străine, Agenţia Română pentru Investiţii Străine şi Promovarea Exporturilor

Autor: Roxana Rosu Postat la 28 octombrie 2022 27 afişări

Premierul Nicolae Ciucă anunţă înfiinţarea unei noi structuri pentru promovarea exporturilor româneşti şi a investiţiilor străine, Agenţia Română pentru Investiţii Străine şi Promovarea Exporturilor

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat astăzi că în şedinţa de Guvern se va decide înfiinţarea Agenţiei Române pentru Investiţii Străine şi Promovarea Exporturilor, o structură care va promova exporturilor româneşti, dar şi investiţiile străine în România.

Decizia vine în urma discuţiilor avute de premier în timpul recentei vizite la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu oameni de afaceri belgieni, dar şi români.

”În şedinţa de Guvern de astăzi o să avem pe agendă o decizie importantă, pe care o aşteaptă de mult timp mediul de afaceri. La întâlnirea avută cu oamenii de afaceri din Belgia şi din România, prezenţi în Belgia, s-a discutat subiectul deschiderii Guvernului faţă de mediul de afaceri şi aşteptările investitorilor de la noi, în sensul consolidării măsurilor economice şi fiscale pentru a facilita investiţiile în România, precum şi organizarea structurală astfel încât să avem un proiect care să poată să asigure coordonarea şi comunicarea cu mediul de afaceri. Acest proiect se va numi Agenţia Română pentru Investiţii Străine şi Promovarea Exporturilor. Este o structură pe care va trebui să o încadrăm cu resursa umană eficientă şi să îi asigurăm cadrul legal de funcţionare astfel încât să fie cât se poate de deschisă, eficientă în ceea ce înseamnă promovarea exporturilor româneşti şi facilitatea investiţiilor străine”, a spus premierul în deschiderea şedinţei de Guvern.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
exporturi,
investitii straine,
promovare,
guvern

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.