Premierul Naoto Kan: Catastrofa din 11 martie va fi depasita ca si infrangerea in razboi a Japoniei

Postat la 15 august 2011 52 afişări

Japonia va depasi catastrofa din 11 martie asa cum a depasit si infrangerea din Al Doilea Razboi Mondial, a declarat, luni, premierul Naoto Kan, intr-un discurs sustinut la implinirea a 66 de ani de la capitularea tarii.

"Tara noastra s-a ridicat din ruinele razboiului prin eforturile fiecarui cetatean si a depasit multe dificultati pana astazi", a declarat Kan, intr-o ceremonie desfasurata la Tokyo. "Vom reconstrui, cu hotarare si forta, zonele devastate si Japonia", a adaugat el. Japonia s-a confruntat, in martie, cu cea mai grava tragedie de dupa razboi - mai mult de 20.000 de persoane au murit sau sunt date in continuare disparute dupa cutremurul urmat de tsunami care a devastat nord-estul tarii . Valurile seismice au provocat si accidentul nuclear de la centrala Fukushima Daiichi, cel mai grav inregistrat in ultimii 25 de ani in lume.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
japonia,
naoto kan,
catastrofa,
revenire,
economie
/actualitate/premierul-naoto-kan-catastrofa-din-11-martie-va-fi-depasita-ca-si-infrangerea-in-razboi-a-japoniei-8623788
8623788
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.