Premierul Marcel Ciolacu s-a legat din nou de Ministrul Finanţelor privind subiectul pensiilor private pilon II

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 08 decembrie 2023 56 afişări

Premierul Marcel Ciolacu s-a legat din nou de Ministrul Finanţelor privind subiectul pensiilor private pilon II

Premierul Marcel Ciolacu i-a reproşat vineri în deschiderea sedinţei de guvern, partea publică, scandalul din ultimele zile legat de pilonul 2 de pensii, acolo unde 8,1 milioane de români au pensii administrate în sistem privat.

„Am observat că în absenţa mea domnul Minstru al Finaţelor nu s-a plictisit, a trebuit să dezbată iar presupuse măsuri fiscale care nu există pentru 2024”.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a dezminţit în mod public, ieri, presupusa amânare până în 2026 a creşterii contribuţiei la pilonul II de pensii.

”Nu vom amâna creşterea contribuţiei la Pilonul II de pensii. Am vrut să abordez direct o chestiune importantă pentru a pune capăt oricăror speculaţii şi pentru a oferi claritate în legătură cu deciziile ce se iau la nivel de Guvern. Toate aceste speculaţii şi zvonuri nu ne aduc niciun beneficiu. Problema sustenabilităţii deficitului rămâne deschisă şi implică identificarea unor soluţii care să fie cuprinse în strategia fiscal-bugetară”, a transmis oficialul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Marcel Ciolacu,
Bolos,
finante,
pensii private,
pilon

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.