Premierul ceh Petr Necas a anunţat că va demisiona luni, în urma unui scandal de corupţie

Postat la 17 iunie 2013 42 afişări

Premierul ceh Petr Necas (centru-dreapta) a anunţat duminică seara că va demisiona din funcţie luni, recunoscându-şi responsabilitatea într-un scandal de corupţie şi de abuz de putere care o vizează pe cea mai apropiată colaboratoare a sa, într-o încercare de a-şi salva coaliţia.

Premierul ceh Petr Necas a anunţat că va demisiona luni, în urma unui scandal de corupţie

 "Voi demisiona mâine (luni) din postul de premier. Sunt conştient de responsabilitatea mea politică", a declarat Necas într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei reuniuni a liderilor din cadrul coaliţiei guvernamentale.

"Sunt un luptător. Dar îmi dau perfect seama, totodată, că a venit momentul plecării", a spus el.

Necas a pledat pentru menţinerea actualei coaliţii tripartite de centru-dreapta până la alegerile legislative prevăzute în mai 2014, dar cu un nou premier, care să fie propus de partidul său, ODS.

Numele ministrului Industriei, Martin Kuba, vicepreşedinte OSD, a fost citat insistent duminică de presa cehă ca potenţial succesor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/premierul-ceh-petr-necas-a-anuntat-ca-va-demisiona-luni-in-urma-unui-scandal-de-coruptie-10976104
10976104
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.