Premierul Bahrainului, prinţul Khalifa bin Salman, a murit la 84 de ani

Autor: Gabriel Negreanu Postat la 11 noiembrie 2020 28 afişări

Cel mai longeviv prim-ministru din lume, prinţul Khalifa bin Salman Al Khalifa din Bahrain, a murit la vârsta de 84 de ani. Prinţul Khalifa, care a preluat funcţia după ce Bahrainul şi-a obţinut independenţa în 1971, primise tratament la un spital din SUA, a anunţat presa de stat.

Premierul Bahrainului, prinţul Khalifa bin Salman, a murit la 84 de ani

Prinţul a fost considerat de mulţi dur, iar îndepărtarea sa a fost cerută de protestatarii pro-democraţie în timpul unei revolte eşuate în primăvara arabă din 2011.

El a spus că primăvara arabă a adus doar „moarte, haos şi distrugere” şi a negat afirmaţiile că ar fi blocat eforturile de reformă politică în Bahrain, relatează BBC.

Analiştii spun că alegerea succesorului său va semnala dacă Bahrainul, care a fost recent de acord să normalizeze relaţiile cu Israelul, încearcă să stabilească un nou curs.

Statul musulman sunnit a contracarat constant disidenţa cu ajutorul forţele de securitate, după protestele ce au avut loc în urmă cu nouă ani. Protestele au fost conduse de comunitatea şiită, care s-a plâns de discriminare.

Guvernul a interzis tuturor entităţilor mass-media independente să funcţioneze în ţară, a dizolvat toate grupurile de opoziţie şi a căutat să reducă la tăcere şi mediul online.

Apărători proeminenţi ai drepturilor omului, jurnalişti şi lideri de opoziţie au fost închişi împreună cu zeci de protestatari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prinţ,
prim,
ministru

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.