Premieră pentru blockchain: Două bănci centrale au folosit tehnologia blokchain pentru a face schimburi de monedă

Autor: Alex Ciutacu Postat la 02 mai 2019 116 afişări

Premieră pentru blockchain: Două bănci centrale au folosit tehnologia blokchain pentru a face schimburi de monedă

Banca Canadei şi Autoritatea Monetară din Singapore şi-au trimis între ele monede digitale în baza tehnologiei blockchain, marcând primul test finalizat cu succes între cele două instituţii, potrivit Bloomberg.

Cele două instituţii au colaborat pe un proiect care utilizează tehnologia blockchain şi monedele digitale ale băncii centrale pentru a face procesarea tranzacţiilor transfrontaliere mai ieftină, mai rapidă şi mai sigură, au transmis cele două structuri într-un comunicat.

Proiectul experimental al Băncii Canadei, Project Jasper, a fost legat de Project Ubin dezvoltat de Singapore ca parte din testul la care au participat şi giganţii Accenture şi JPMorgan Chase.

„Proiectul Jasper şi Proiectul Ubin au ajutat în trecut la inovaţie în segmentul de plăţi şi cred că poate demonstra că plăţile transfrontaliere pot fi făcute mai simplu şi mai eficient. Împreună, aceste proiecte răspund la multe întrebări tehnice şi aduc tehnologia la un nivel mai înalt de maturitate”, spune Sopnendu Mohanty, Chief Fintech Officer în cadrul Autorităţii Monetare din Singapore.

Cele două bănci centrale au publicat un raport comun prin care propun diferite opţiuni de design pentru sistem, în care au subliniat posibile limitări şi provocări.

„Doar printr-o colaborare continuă şi cercetare fundamentală va fi posibil ca aceste tehnologii să se maturizeze în timp ce legiuitorii trebuie să înţeleagă potenţialul”, spune Scott Hendry, director special în cadrul băncii centrale din Canada.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.