Premieră mondială.Un oraş cumpără autobuze supraetajate cu hidrogen cu zero emisii

Autor: Petru Mazilu Postat la 13 octombrie 2020 272 afişări

Consiliul oraşului Aberdeen din Scoţia investeşte în autobuze pe hidrogen. Autobuzele au zero emisii şi costă 500.000 de lire sterline bucata. Autobuzul supraetajat cu hidrogen este o premieră mondială.

Premieră mondială.Un oraş cumpără autobuze supraetajate cu hidrogen cu zero emisii

Autobuzele scoţienilor sunt supraetajate şi sunt alimentate cu hidrogen.

„Autobuzul e similar cu autobuzele diesel, dar funcţionează cu hidrogen. Hidrogenul este obţinut din apă. Funcţionează ca un autobuz electric. Pe ţeava de eşapament iese doar apă, are zero emisii, e foarte ecologic”, spune Jo Bamford, proprietarul Wrightbus.

Autobuzul supraetajat cu hidrogen reprezintă o premieră mondială ceea ce este o mare mândrie pentru oraşul şcoţian.

„E extraordinar să fim primii în lume, din câte ştiu, suntem deschizători de drumuri şi asta e extraordinar pentru ambiţia oraşului de a face din asta o poveste de succes”, este de părere David Phillips, director de operaţii First Aberdeen.

Pentru locuitorii din Aberdeen achiziţia înseamnă un prim pas către obiectivul oraşului de a ajunge la zero emisii.

„Consiliul a investit foarte mulţi bani în hidrogen, suntem pionieri în tehnologiile bazate pe hidrogen şi încercăm să facem Aberdeen unul dintre cele mai ecologice locuri din ţară”, declară Douglas Lumsden, co-leader al consiliului oraşului Aberdeen.

Investiţia totală se ridică la 19 milioane de lire sterline şi include, pe lângă autobuze, staţii de alimentare cu hidrogen.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
autobuze,
hidrogen,
aberdeen

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.